2021-07-28 07:37:26• hírek • Blikk.hu

Árpa Attila megszólalt kábítószerügyéről

Árpa Attilát forgalomba hozatallal elkövetett kábítószer-kereskedelemmel vádolja az ügyészség / Fotó: RAS
Árpa Attilát forgalomba hozatallal elkövetett kábítószer-kereskedelemmel vádolja az ügyészség / Fotó: RAS

Drogterjesztés elősegítésével vádolja a hatóság Árpa Attilát, aki idén ősszel bíróság elé állhat.

A színész úgy véli, évek óta körbelengte őt egyfajta rossz­fiús imázs, ami a munkájában hasznára is volt. Színészként úgy gondolja, ez egy darabig szórakoztató, segíti is a helyzetét, hiszen senki nem lepődik meg rajta, ha a filmben verekszik, embert öl, ne adj’ isten, drogozik. Ám a valóságnak a filmhez nincs köze.


Régóta tart az ügy, hiszen a rendőrség még 2019 áprilisában tartott drograzziát Árpa otthonában. A színész akkor közölte lapunkkal, hogy nem találtak semmit. Ennek ellenére most a Fővárosi Főügyészség vádat emelt ellene, forgalombahozatallal elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt, és indítványozta a felfüggesztett börtönbüntetést.


– Két éve ezzel az üggyel kelek és fekszem, pedig nem kereskedtem kábítószerrel – fakadt ki a Blikknek Árpa Attila. – Nyugodtan várom a bírósági tárgyalást, tudom, hogy úgyis felmentenek a vádak alól. Amikor a rendőrség ránk tört, este hét óra volt, öten ültünk a kertben és kártyáztunk. Na, ezt a kártyapartit nevezte át az ügyészség házibulinak. Bár mindannyiunkat előállítottak a rendőrségen, csak ellenem emeltek vádat. Ami pedig a házkutatást illeti, nem találtak nálunk se drogot, se mérleget, amire egy kábítószer-kereskedőnek szüksége van. Ha nem lennék híres ember, a kutya sem foglalkozna ezzel az üggyel.


A színész elárulta: se a kislánya, se a családja egyáltalán nem foglalkozik ezzel a hírrel. Ám Árpát megviseli, hogy a sajtóban megjelent hírt sokan rosszul értelmezik és előítélettel kezelik. Zavarja, hogy sok mindent elferdítenek, azt a látszatot keltve, mintha valóságos lenne. A neten a kommentelők előre ítélkeznek, drogosnak, drogbárónak, bűnözőnek nevezik.


A Blikk úgy tudja, a hatóság Árpa Attila párját, Alexandrát is meggyanúsította, de hónapokkal korábban megszüntették ellene a nyomozást. Eközben az ügyészség a közleményében két férfit említ, akik állítólag a színész kérésére szereztek drogot, hogy azt ő továbbértékesítse. El is indultak hozzá a „szállítmánnyal”, amikor a rendőrség lekapcsolta őket.


– Az ügyészség azt állítja, én bíztam meg őket, hogy hozzanak drogot. De ez nem igaz, ilyen nem történt. Hogy az ismerőseim, a barátaim mit csinálnak, az nem az én felelősségem és ahhoz semmi közöm – szögezte le lapunknak Árpa Attila. – Ez a vád nem tükrözi a valóságot, úgy vélem, kicsi a valószínűsége annak, hogy a bíróság elítél. Az ügyészség eléggé kifejező módon csupán felfüggesztett szabadságvesztést kért rám, miközben drogkereskedelemmel vádol. Ez azért mindent elárul. Egyet tudok: Árpa Attila nem kereskedett kábítószerrel.


További bulvárhírekért keresd fel a Blikk.hu oldalát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: